MINISTARSTVO PRAVOSUĐA
UPRAVA ZA ZATVORSKI SUSTAV
KAZNIONICA U TUROPOLJU
   Home HomeKontaktMapa weba   
O kaznionici
Za posjetitelje
Za zatvorenike
Proizvodnja
Prodaja
Novosti
Kontakt
Mapa webaDana 5.12.2007. potpisan je Sporazum o suradnji između Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zastupan po dekanici prof.dr.sc.Draženki Blaži i Uprave za zatvorski sustav, zastupane po ravnatelju mr.sc. Ivanu Damjanoviću. Među ostalima, potpisivanju sporazuma prisustvovali su ispred fakulteta prof.dr.sc. Ljiljana Mikšaj Todorović, prof.dr.sc. Aleksandar Buđanovac, a iz zatvorskog sustava upravitelj Kaznionice u Turopolju g. Jure Žulj i načelnik Odjela tretmana g. Radovan Tatalović. Sprazumom se predviđaju različiti oblici suradnje na znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te edukativnoj djelatnosti koju obavljaju potpisnici Sporazuma.

-----

Okončanje EU projekta Twinning Light u kome surađivali eksperti engleskog probacijskog sustava sa projektnim timom zatvorskog sustava RH obilježeno je 30.11.2007. na sastanku u Kaznionici u Turopolju. Sastanku su prisustvovali članovi projekta sa engleske strane zajedno s koordinatorom g. Kevinom Barry i članovi hrvatskog projektnog tima koje vodi gđa. Vesna Babić te ravnatelj Uprave za zatvorski sustav g. Ivan Damjanović i domaćin sastanka upravitelj Kaznionice u Turopolju Jure Žulj.

-----

U prosincu je započela obrazovna godina i tečajevi za varioce i rukovatelje viličarom. Ove godine tečajevi se održavaju u suradnji sa školom Odgojnog zavoda u Turopolju, a praktična nastava će se kao i dosad provoditi u radionicama Kaznionice.

-----

U Kaznionici je nakon tri mjeseca rada, u studenom održana izložba radova likovne radionice. Zatvorenici su pokazali zavidno strpljenje i kreativnost u nekoliko programa te potvrdili koliko je kreativno izražavanje važno u osmišljavanju slobodnog vremena i pozitivnoj afirmaciji.

-----

Kaznionica se obratila Hrvatskom autoklubu s prijedlogom za uspostavljanje suradnje na promicanju prometne kulture i prevenciji svih rizičnih ponašanja u prometu. Dodatni kontakti ostvareni su sa g. Sinanom Alispahićem i glavnim tajnikom g.Tomislavom Družakom. Predstavnici HAK-a pokazali su očekivano zanimanje i poduzetnost. Dogovorena je za početak suradnja na razini dva strukturirana predavanja, od kojih je zatvorenicima već održano prvo 26.11.2007.

-----

Predstavnici Kaznionice nazočili 1.hrvatskom interdisciplinarnom simpoziju s međunarodnim sudjelovanjem na temu kockanje. Simpozij je održan u Virovitici 23.11.2007., a organizirala ga je prim.mr.sc.Elvira Koić, dr.med. zaposlena u Općoj bolnici u Virovitici. Moderator skupa bio je doc.dr.sc. Veljko Đorđević, a jedan od gostiju bio je ministar Ivica Kirin.

-----

U Varaždinskim Toplicama od 16. do 18. listopada održan je seminar na temu «Uloga i zadaće vijećnika romske nacionalne manjine Grada Zagreba u procesu kvalitetnije integracije i socijalizacije u RH». Sudjelovanje predstavnika Kaznionice programom je bilo predviđeno za 16.10.2007. Tom prilikom upravitelj Kaznionice g. Jure Žulj i voditeljica Pododsjeka u Odjelu tretmana gđa. Ljiljana Vukota prezentirali su iskustva u radu s Romima kroz prikaz integracije i socijalizacije Roma u penalnim uvjetima.

-----

Na inicijativu Udruge KLA Italije u Udinama je 17. i 18.10.2007.g. održan Osnivački kongres Svjetskog udruženja klubova liječenih alkoholičara. Među stručnjacima i članovima KLA iz preko dvadeset zemalja svijeta, kao član tročlane delegacije Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara (HSKLA), uz dr.Roberta Torrea i mr.sc.Branka Laknera, sudjelovao je i prof. Radovan Tatalović, supervizor tretmana alkoholičara u penalnom sustavu RH.

-----

Uvedeno je bezgotovinsko plaćanje u prodavaonici Kaznionice, iz opticaja povučena gotovina, a automati za piće rade na žetone koji se kupuju u prodavaonici. Gotovina se podiže samo za izlaske. Zatvorenicima se novac može slati poštanskom uplatnicom na polog novca.

-----

Na sjednici Sabora 23.7.2007. izglasane su Izmjene i dopune Zakona o izvršavanju kazne zatvora koji je stupio na snagu 30.7.2007. Donio je dosta promjena u raznim segmentima kao što su promjene kod uvjetnog otpusta, premještaja stegovnih itd. Tiskan je i novi priručnik za zatvorenike koji se može dobiti u knjižnici.
Uprava za zatvorski sustav

Ministarstvo pravosuđa
Uprava za zatvorski sustav
--------------------------------
Narodne novine
Hrvatska odvjetnička komora

Kritike i prijedloge molimo da nam šaljete na e-mail:


Kaznionica u Turopolju, 10410 Velika Gorica, P.P.49, Tel: 01 6236 309 Fax: 01 6236 277